Смятам, че коронавирусът ще стои завинаги. Но може би, както се

...
Смятам, че коронавирусът ще стои завинаги. Но може би, както се
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Коронавирусът ще остане завинаги |

„ Смятам, че коронавирусът ще стои вечно. Но може би, както се е случило след първата огромна грипна зараза през 1918 година, изводите ще дойдат години по-късно ”, предвижда в предаването на Нова тв кардиологът проф. Иво Петров.

Той акцентира, че вирусът не го тормози от здравна позиция, а поради натиска върху здравната система.

„ Това, което четем по статистиките, не е нещо рисково смъртоносно. В момента се срещаме с нова зараза, която бързо се популяризира ", уточни той. Според него бързото разпространяване на вируса през есенно-зимните месеци ще продължи.

Обществата обаче не трябва да бъдат затваряни с ограничения, счита експертът - по този начин, както не са били затваряни при епидемиите от СПИН и от свински грип. „ Не мисля, че би трябвало да се върви към цялостно затваряне. Инфекцията не попада към тези, които се водят като изключително рискови. Моето мнение е, че не би трябвало да се затваряме ”, коментира той.

В региона на кардиологията пандемията е довела до дълго отсрочване на интервенции поради боязън у пациентите, в резултат на което някои са умряли. „ За страдание в този момент хващаме опашката на тези, които са се били уплашили преди този момент и те идват с усложнена патология. През последните няколко седмици ни се случи да каним пациенти, които става известно са умряли ”, разгласи професорът.

Като персонална защитна мярка той предложи да се пие йонизирана вода, защото е потвърдено, че леките негативни кислородни йони оказват помощ. Обеззаразяването на лигавицата и носната празнина с йонизирани зехтин и вода са извънредно потребни в първите няколко дни, съобщи професорът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР